Possupiiraat
Näiden piirakoiden täytteessä on raakamakkaraa ja pekonia. Tuhdit pienet possupiiraat eivät kaipaa kylkeen kuin raikkaan salaatin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Taikina
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 100 g voita tai margariinia
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 500 g mausteista raakamakkaraa
- 170 g pekonia
- 1 dl kuivia leivänmuruja
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- ½ tl suolaa
- ½ tl salviaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Valmistusaika 1 tunti + taikinan vetäytyminen n. 30 minuuttia
1. Kiehauta vesi ja suola kattilassa. Nosta syrjään ja paloittele joukkoon voi. Sekoita ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasvaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä pehmeä taikina kelmulla ja nosta viileään vähintään puoleksi tunniksi.
2. Purista makkaroiden täytteet kulhoon. Pilko joukkoon pekoni. Lisää leivänmurut, riivityt timjaminlehdet ja mausteet. Puristele täyte käsin huolella tasaiseksi ja tiiviiksi massaksi.
3. Kauli taikina jauhotetulla leivin-alustalla ohueksi levyksi. Vuoraa muffinivuoat leivinpaperisuikaleilla, jolloin piiraiden nosto onnistuu helpommin. Paina taikinasta muffinivuokien pohjaa hieman suuremmat taikinakiekot. Painele taikinakiekot vuokien pohjalle ja reunoille. Loppuosa taikinasta jää kansiksi.
4. Täytä taikinakupit makkaratäytteellä. Kauli lopusta taikinasta kannet piirakoille. Sipaise taikinakuppien reunat vedellä ja painele taikinakannet huolella kiinni. Ummista reunat haarukan avulla.
5. Paista uunissa 200 asteessa ensin 30 minuuttia. Nosta piiraat leivinpaperisuikaleita apuna käyttäen varoen leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele pinnat kananmunalla ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.
Lisää reseptejä:
Chorizopiirakka Rustiikkiset aamupalapiirakat Pekoni-taatelipiirakka Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Possupiiraat