Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynäpiiraat

Päärynäpiiraat tarjotaan lämpiminä jäätelön kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 iso raastettu päärynä
  • 1 hapan omena
  • ½ dl kanelisokeria

Kaulimiseen

  • ½ dl kanelisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa taikina-ainekset kulhoon ja sekoita. Anna levähtää jääkaapissa 10 minuuttia.

2. Mittaa raastetut hedelmät sekä kanelisokeri kulhoon ja sekoita.

3. Ripottele kanelisokeria leivinalustalle ja kauli taikina levyksi. Ota siitä neljä 20 cm:n kokoista pyöreää levyä. Lusikoi päärynäseos voideltuihin piirasvuokiin tai yhteen vuokaan. Nosta taikinalevy kanneksi. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja paista noin 25 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Päärynäpiirakka Maximin päärynätorttu Ruoka.fi: Päärynä-piparitorttu

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynäpiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.