Päärynäpiiraat
Päärynäpiiraat tarjotaan lämpiminä jäätelön kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Taikina:
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 iso raastettu päärynä
- 1 hapan omena
- ½ dl kanelisokeria
Kaulimiseen
- ½ dl kanelisokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa taikina-ainekset kulhoon ja sekoita. Anna levähtää jääkaapissa 10 minuuttia.
2. Mittaa raastetut hedelmät sekä kanelisokeri kulhoon ja sekoita.
3. Ripottele kanelisokeria leivinalustalle ja kauli taikina levyksi. Ota siitä neljä 20 cm:n kokoista pyöreää levyä. Lusikoi päärynäseos voideltuihin piirasvuokiin tai yhteen vuokaan. Nosta taikinalevy kanneksi. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja paista noin 25 minuuttia.
Lisää reseptejä:
Päärynäpiirakka Maximin päärynätorttu Ruoka.fi: Päärynä-piparitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynäpiiraat