Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ohra-tabboulehsalaatti

Tabbouleh on raikas libanonilainen salaatti, jonka voi hyvin tehdä myös rikotuista ohrasuurimoista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku vahvaa minttua
  • 1 punasipuli
  • 3 (luumu)tomaattia
  • ½ kurkku

Kastike

  • 1 dl sitruunanmehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl karkeaa dijoninsinappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kypsennä rikotut ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan: Kiehauta vesi, lisää ohrasuurimot ja suola. Anna kiehahtaa ja kypsennä sen jälkeen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Huuhtele keitetyt suurimot kylmällä vedellä ja jätä ne siivilään valumaan.

    2. Hienonna yrtit. Kuori kurkku, poista siemenet ja kuutioi se. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kasvikset ja ohrasuurimot keskenään.

    3. Sekoita kastikeainekset ravistamalla ja lisää salaatin joukkoon.

    4. Anna tabbouleh-salatin tekeytyä hetki kylmässä.

    5. Tarjoa sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohra-tabboulehsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.