Pulla-omena-rahkapiirakka

Pulla-omena-rahkapiirakka 

60+
min
yli 60 min
Omenat ja rahka toimivat aina pullan päällä. Koristele rahkapiirakka tomusokerilla, ja nauti kahvi- tai teekupillisen kanssa.

Ainekset

Taikina

3 dl maitoa
40 g hiivaa
1 kananmuna
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
50 g voita

Täyte

1 dl paistonkestavää omenamarmeladia
2 prk (à 200 g) sitruunanmakuista maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3–4 omenaa

Päälle

1 tl kanelia
½ dl sokeria

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

tomusokeria

Valmistusohje

Uunipellillinen

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita hyvin. Lisää muna, sokeri ja suola. Alusta taikina vehnäjauhoilla. Lisää lopuksi sulatettu tai huoneenlämpöinen voi. Jatka vaivausta, kunnes sileä ja kimmoisa taikina irtoaa käsistä. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa sileäksi. Erota taikinasta pieni pala reunoiksi. Kauli loppu taikinasta leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi, ja siirrä levy paperin avulla uunipannulle. Pyöritä pienestä palasta tanko taikinan reunoille. Anna pohjan kohota lämpimässä, leivinliinalla peitettynä, noin 15 minuuttia.

3. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita rahkan joukkoon munat, sokerit ja kardemumma. Levitä pohjalle omenamarmeladi. Kaada rahkaseos pohjan päälle.

4. Pese omenat, poista omenakodat ja viipaloi ohuelti. Asettele viipaleet rahkan päälle haluamallasi tavalla. Voitele reunat haarukalla vatkatulla munalla.

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Lisää reseptejä: 

Mummolan mehevä pullapiirakka
Mustikkapiirakka pullataikinasta
Ruoka.fi: Omenakierrepulla kookossokerikinuskilla

Kotiliesi toimitus
Jorma Marstio/Otavamedia