Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tarte tatin punajuurista

Punajuuri ja fetajuusto ovat klassinen makupari, joka toimii mainiosti. Valmista tarte tatin punajuuurista ja kumoa se tarjolle! Nauti piiras lämpimänä alkupalana tai vaikka iltateen seurana.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tarte tatin punajuuurista

  • 2 suorakaiteenmuotoista voitaikinalevyä
  • 4–5 kypsää, keskikokoista, kuorittua punajuurta
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • fetajuustoa tai kreikkalaista vuohenmaitojuustoa (Katsikisio)
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Tarte tatin punajuuurista leivotaan helposti näin:

1. Anna voitaikinalevyjen sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi punajuuret vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Sulata ja kuumenna voi valurautaisella paistinpannulla (n. 26 cm). Lisää joukkoon sokeri ja etikka sekä riivi sekaan timjaminlehdet. Anna ainesten kiehahtaa. Asettele punajuuriviipaleet tasaisesti pannulle ja nosta pannu jäähtymään. Mausta.

3. Nypi sulaneet taikinaleyyt toisiinsa kiinni pitkältä sivulta. Kauli taikinalevyä hieman pannua suuremmaksi levyksi. Muotoile kulmia hieman pyö- reäksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla pannulle ja työnnä taikinan reunat punajuurien alle.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä hetki. Kumoa piirakka tarjoiluvatia apuna käyttäen suoraan vadille. Murustele pinnalle juustoa ja hienonnettua minttua. Tarjoile lämpimänä tai haaleana.

Testaa myös näitä reseptejä: Tarte Tatin Tarte Tatin viikunoista Kirsikkatomaatti-vuohenjuusto Tatin Ruoka.fi: Luumukeikauskakku tarte tatinin tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarte tatin punajuurista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.