Puolukkagraavattu siika
Puolukkagraavattu siika on perinteinen jouluruoka tyylikkäällä twistillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Puolukkagraavattu siika:
- 500 g siikafileetä
- 1 rkl karkeaa suolaa
- 1 tl sokeria
- rouhittua valkopippuria myllystä
- 2 dl puolukkasurvosta
Koristeeksi:
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Mausta kalafileet seoksella. Peitä kalafileet puolukkasurvoksella. Aseta fileet lihapuoli vastakkain. Jos käytössä on yksi iso filee, puolita se ja aseta palat vastakkain. Kääri kala kelmuun tai leivinpaperiin ja anna sen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Ota kala kylmästä, rapsuta puolukkasurvos pinnalta ja leikkaa fileet ohuen ohuiksi viipaleiksi. Korista ruohosipulisilpulla. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Valmistusaika 5 minuuttia, suolautumisaika 10h
Kokeile myös muita jouluisia herkkuja:
Limelohitartar Marinoidut katkaravut Video: Joulun paras graavilohi – näin sen teet Anna.fi: Graavikuhaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkagraavattu siika