Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkavanukas, tyrnimarjamarengit ja karamellikaura

Rahkavanukas päättää aterian herkullisesti. Vanukkaan kruunaavat tyrnimarjamarengit ja karamellikaura.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 250 g pehmeää maitorahkaa
  • 1 ½ dl tomusokeria

Tyrnimarjamarengit

  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl tyrnimarjajauhetta
  • 1 tl tyrnitäysmehua
  • (veitsenkärjellinen oranssia pastaväriä)

Karamellikaura

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria

(Koristeeksi

  • syötäviä orvokkeja)

Valmistusohje

1. Valmista ensin tyrnimarjamarengit. Vaahdota valkuaiset valkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Sekoita vaahtoon jauhe ja mehu. Värjää seos halutessasi voimakkaamman väriseksi pastavärillä. Pursota pieniä marenkeja leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä uunissa 75 asteessa noin 1,5 tuntia. Sammuta lämpö ja anna kuivua jälkilämmössä.

2. Nosta liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja maito. Anna kiehahtaa. Sekoita kulhossa rahka ja tomu-sokeri. Purista liivate kuivaksi ja sulata kuumaan kerma-maitoliemeen. Lisää liemi ohuena nauhana samalla sekoittaen rahkaseokseen. Anna seoksen hetki jäähtyä.

3. Valuta rahkaseos tarjoilukulhoihin ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

4. Paahda kaurahiutaleita pannulla voissa fariinisokerin kanssa. Anna jäähtyä. Nostele tarjoilukulhoihin koristeeksi syötäviä orvokkeja, marenkeja ja ripottele pinnalle karamellisoitua kauraa.

Lisää reseptejä: Rahkamousse Limetti-marenkijäädykkeet Ruoka.fi: Hedelmä-rahkaherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkavanukas, tyrnimarjamarengit ja karamellikaura

Sinun täytyy kommentoidaksesi.