Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-marenkipiirakka on herkullinen jälkiruoka. Kirpakka raparperitäyte kesyyntyy, kun sen hunnuttaa makealla marenkipilvellä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Raparperi-marenkipiirakka

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 5 dl raparperipaloja
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 banaania

Marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Raparperi-marenkipiirakka leivotaan näin:

1. Nypi voi, jauhot ja sokeri muruseokseksi. Lisää sekoittaen vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Mittaa kattilaan raparperipalat, vesi, sokeri, perunajauhot, sitruunamehu ja keltuaiset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä. Raasta joukkoon banaanit.

3. Tue piirakkapohjan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.

4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Poista foliopanta vuoasta ja levitä täyte pohjalle. Lusikoi päälle marenki ja kuorruta raparperi-marenkipiirakka uunissa, kunnes marenki on saanut kauniin pinnan. Aikaa siihen kuluu noin kymmenisen minuuttia.

Vinkki: Raparperin pakastaminen – säilö runsas raparperisato helposti ja nopeasti talteen

Lue myös Anna.fi: Näin leivot raparperipiirakan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-marenkipiirakka

Leena

Missä itse valmistusohje on?

Milla Kukkonen

Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.
Yst. Milla / Kotiliesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.