Raparperi-marenkipiirakka
Raparperi-marenkipiirakka on herkullinen jälkiruoka. Kirpakka raparperitäyte kesyyntyy, kun sen hunnuttaa makealla marenkipilvellä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperi-marenkipiirakka
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
Täyte
- 5 dl raparperipaloja
- ½ dl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 banaania
Marenki
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Raparperi-marenkipiirakka leivotaan näin:
1. Nypi voi, jauhot ja sokeri muruseokseksi. Lisää sekoittaen vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.
2. Mittaa kattilaan raparperipalat, vesi, sokeri, perunajauhot, sitruunamehu ja keltuaiset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä. Raasta joukkoon banaanit.
3. Tue piirakkapohjan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Poista foliopanta vuoasta ja levitä täyte pohjalle. Lusikoi päälle marenki ja kuorruta raparperi-marenkipiirakka uunissa, kunnes marenki on saanut kauniin pinnan. Aikaa siihen kuluu noin kymmenisen minuuttia.
Vinkki: Raparperin pakastaminen – säilö runsas raparperisato helposti ja nopeasti talteen
Lue myös Anna.fi: Näin leivot raparperipiirakan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-marenkipiirakka
Missä itse valmistusohje on?
Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.
Yst. Milla / Kotiliesi