Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ratatouillerelissi

Ratatouillerelissi on ranskalaisvivahteinen kasvissäilyke, joka on pikantti lisuke naudan ja lampaan lihalle.

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 timjaminoksaa

Liemi

  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl siideriviinietikkaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhtele kasvikset huolella. Pilko kesäkurpitsat, munakoiso, paprikat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele timjaminoksat ja riivi lehdet kasvisten joukkoon. Nostele kasvisseos lämpimiin, puhtaisiin lasipurkkeihin.

2. Kiehauta kattilassa liemen ainekset ja valuta lasipurkkeihin. Sulje purkit ja nosta viileään. Anna ratatouillerelissin vetäytyä viileässä noin viikko ennen tarjoilua.

Kokeile myös muita kasvissäilykkeitä: Paprikarelissi Kurkkurelish Marinoidut tomaatit Ruoka.fi: Kesäkurpitsarelissi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ratatouillerelissi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.