Ratatouillerelissi
Ratatouillerelissi on ranskalaisvivahteinen kasvissäilyke, joka on pikantti lisuke naudan ja lampaan lihalle.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 munakoiso
- 2 punaista paprikaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 timjaminoksaa
Liemi
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl siideriviinietikkaa
- 1 ½ dl vettä
- 3 laakerinlehteä
- 1 tl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
1. Huuhtele kasvikset huolella. Pilko kesäkurpitsat, munakoiso, paprikat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele timjaminoksat ja riivi lehdet kasvisten joukkoon. Nostele kasvisseos lämpimiin, puhtaisiin lasipurkkeihin.
2. Kiehauta kattilassa liemen ainekset ja valuta lasipurkkeihin. Sulje purkit ja nosta viileään. Anna ratatouillerelissin vetäytyä viileässä noin viikko ennen tarjoilua.
Kokeile myös muita kasvissäilykkeitä: Paprikarelissi Kurkkurelish Marinoidut tomaatit Ruoka.fi: Kesäkurpitsarelissi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ratatouillerelissi