Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rustiikkinen portobellopiirakka

Jättikokoisista portobello-sienistä syntyy elegantti iltapalapiirakka. Sienten lisäksi pecorinojuusto antaa makua piirakan täytteelle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Taikina

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa

Täyte

  • 1 salaattisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl pecorinojuustoraastetta
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 tuoretta oksaa sitruunatimjamia tai timjamia
  • ripaus suolaa
  • 200 g portobellosieniä tai muita sieniä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Rustiikkinen portobellopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tunniksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetki. Sekoita kulhossa rahka, kerma, kananmuna ja juusto-raaste. Lisää joukkoon sipuliseos, raastettu sitruunan kuori, riivityt timjamin lehdet ja ripaus suolaa.

3. Kauli taikina pyöreäksi suureksi levyksi. Nosta kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä täyte piirakkapohjan keskiosaan niin, että reunoille jää noin 4 senttiä tyhjää. Viipaloi sienet ja asettele täytteen pinnalle.

4. Laskosta reunat hieman täytteen päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Sieni-pinaattipiirakka Sieni-vuohenjuustopiiraat Kreikkalainen sienipiirakka Ruoka.fi: Juustoinen sienipiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rustiikkinen portobellopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.