Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruusunterälehtihillo

Vivi-Ann Sjögrenin kirjassa Vivi-Annin keittiössä on ihana ruusunterälehtihillo. Tässä ohjeessa sitä on hieman tuunattu vaniljalla ja limettimehulla. Tarjoa hilloa juuston ja suklaajälkiruokien, riistan tai ankan lisäkkeenä. Kokeile myös hillon sekoittamista kuohuviinin joukkoon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 1 l tuoksuvia ruusun terälehtiä ( Rosa Rugosa)
  • ½ sitruunan raastetttu kuori
  • 1 limetin raastettu kuori
  • ½ vaniljatanko
  • 5 dl hillosokeria
  • 1 limetin mehu
  • sitruunamehua maun mukaan

Valmistusohje

 

 

  1. Käytettyjen ruusunterälehtien pitää luonnollisesti olla myrkyttämättömiä.
  2. Keitä terälehtiä, halkaistua vaniljatankoa ja sitruunan- ja limetinkuorta 5-10 minuuttia vedessä. Tulos on harmaa ja maku kitkerä. Mutta kun kaadat sekaan hillosokerin, muuttuu seos kauniin väriseksi ja ruusunmakuiseksi.
  3. Sekoita ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Mausta vastapuristetulla limetti- ja sitruunamehulla. Hämmennä muutaman kerran hillon jäähtyessä niin että terälehdet jakaantuvat tasaisesti.
  4. Kaada hillo pieniin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruusunterälehtihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.