Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Saaristolaissämpylät

Nämä pienet sämpylät ovat herkkua varsinkin kalan kanssa tarjottuna, mutta ne ovat tärkeä osa Himahellan Napue Skagen Slideria.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 1 ½ dl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruisleseitä
  • 1 dl kaljamaltaita
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauuhoihin ja käytä kuumempaa taikinanestettä.
  2. Lisää siirappi, suola, leseet ja maltaat. Sekoita hyvin.
  3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, älä vaivaa taikinaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripota pinnalle jauhoja ja anna kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota hyvin.
  5. Leikkaa sämpylän pinnalle saksilla pieni ristikuvio.
  6. Paista 225 asteessa 10 – 15 min tai kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
  7. Ohje katkaraputäytteeseen: Napue Skagen Slider

Kommentoi

Kommentoi juttua: Saaristolaissämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.