Saaristolaissämpylät
Nämä pienet sämpylät ovat herkkua varsinkin kalan kanssa tarjottuna, mutta ne ovat tärkeä osa Himahellan Napue Skagen Slideria.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 18 annosta
Ainekset
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 1 ½ dl tummaa siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 dl ruisleseitä
- 1 dl kaljamaltaita
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 1 tl fenkolinsiemeniä
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauuhoihin ja käytä kuumempaa taikinanestettä.
- Lisää siirappi, suola, leseet ja maltaat. Sekoita hyvin.
- Lisää taikinaan vehnäjauhot, älä vaivaa taikinaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripota pinnalle jauhoja ja anna kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota hyvin.
- Leikkaa sämpylän pinnalle saksilla pieni ristikuvio.
- Paista 225 asteessa 10 – 15 min tai kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
- Ohje katkaraputäytteeseen: Napue Skagen Slider
Kommentoi
Kommentoi juttua: Saaristolaissämpylät