Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan

Vitello tonnato on Piemontesta kotoisin oleva klassikkoruoka, jonka herkullisuus perustuu tonnikalakastikkseeseen. Kun alkuruoan valmistaa keitetyn vasikanpaistin asemesta savukalkkunasta, sen voi kiikuttaa juhlapöytään alta aikayksikön.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan

  • 700 g savukalkkunaa

Tonnikalakastike

  • 1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 3 anjovisfileetä
  • 1 ½ dl yrttimaustettua ranskankermaa
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • ½ dl sitruunamehua
  • ¼ tl mustapippuria
  • (sormisuolaa)
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • kapriksia
  • rucolaa tai salviaa
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan valmistuu helposti näin:

  1. Tee kastike.  Pane ainekset monitoimikoneesen tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
  2.  Leikkaa kalkkunan rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.
  3. Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele päälle kapriksia,  yrttejä ja parmesaanilastuja. Tarjoa savukalkkuna vitello tonnaton tapaan esimerkiksi juhla-aterian alkupalana.

Vinkki: Tee italialainen klassikkoannos vitello tonnato

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kalkkuna-tahinisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.