Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu on ruokaisa, Lähi-idässä suosittu aamu- ja iltapala. Yrteillä ja juustolla höystetyllä munakkaalla pärjää hyvin lounaallakin, etenkin kun lisänä tarjoaa rapeakuorista leipää.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Shakshuka:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl chiliketsuppia
  • 6 kananmunaa
  • 50-75 g fetajuustoa
  • 0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Shakshuka tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika pieniksi paloiksi. Kuullota aineksia öljyssä mausteiden kanssa pannulla hetki. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi ja chiliketsuppi pannulle. Anna pannun kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

2. Jos käytit paistamiseen valurautaista pannua, riko suoraan pannun pinnalle varovasti kananmunat, niin että keltuainen jää ehjäksi. Muussa tapauksessa valuta tomaattiseos uunivuokaan ja riko kananmunat pinnalle. Murustele joukkoon fetajuusto.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla noin 10 minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat hyytyneet ja keltuaiset jääneet pehmeiksi. Hienonna pinnalle tarjoiltaessa lehtipersiljaa.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä: Paholaisen munat Uppomunaleivät Brunssipiiraat Ruoka.fi: Kolmen juuston munakas

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.