Sitruunainen parsarisotto
Sitruunainen parsarisotto on kevään parhain kasvisruoka. Tässä reseptissä hienostunut parsarisotto aateloidaan sitruunalla ja maustetaan parmesaaniraasteella. Viimeisen silauksen tuovat pienet viiriäisen munat. Sitruunainen parsarisotto sopii aterian alkuun, liha-, kala- tai äyriäsiruokien kaveriksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Sitruunainen parsarisotto:
- 400 g risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
- 50 g voita
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- noin 1,5 l kana- tai kasvislientä
- 100 g parmesaaniraastetta
- 1 rkl voita
- 1 nippu vihreää parsaa
- vettä, suolaa
pinnalle:
- keitettyjä viiriäisenmunia
- parsan nuppuja
Valmistusohje
1. Kuumenna voi ja öljy. Kuullota riisi rasvassa. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu. Silppua joukkoon kevätsipulit ja kypsennä risottoa puolisen tuntia miedolla lämmöllä hiljalleen sekoitellen ja nestettä vähitellen lisäten.
2. Kuori parsat ohuelti. Leikkaa parsoista nuppuosa talteen. Leikkaa varret paloiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä varren paloja noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon nuppuosat ja kiehauta.
3. Lisää risoton joukkoon tarpeen mukaan parsojen keitinvettä. Siivilöi parsat keitinvedestä ja lisää risoton joukkoon, säästä nuput koristeluun. Lisää lopuksi lusikallinen voita.
4. Jaa sitruunainen parsarisotto annoksiksi lautasille ja koristele viiriäisenmunan puolikkailla ja parsan nupuilla. Viiriäisenmunat kypsyvät 2-3 minuutissa.
Katso lisää herkullisia parsareseptejä:
Parsa-vuohenjuustorisotto Parsa-kampasimpukkaohratto Parsa-appenzellerpiirakka Parsakeitto
Parsa-savulohikeitto Keitetty parsa Grillattu parsa
Anna.fi: parsa-katkarapumaljat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen parsarisotto