Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaamoussetäytekakku

Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka katoaa nopeasti juhlavieraiden suihin. Vastustamaton suklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan tilanteen ja mielen mukaan suklaalastuilla tai juhlaan sopivilla karamelleilla, kuten suklaamunilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Suklaamoussetäytekakku:

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 5 kpl kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • ½ dl maitoa

Kostutus:

  • 1 ½ dl maitoa

täyte ja kuorrutus:

  • 200 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • 300 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl tomusokeria

koristeeksi

  • esimerkiksi suklaalastuja, karamelleja tai suklaamunia

Valmistusohje

Suklaamoussetäytekakku leivotaan näin:

1. Sulata voi kattilassa. Nosta joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet munavaahdon joukkoon. Lisää suklaa-voiseos, ranskankerma ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Vuoraa kakkupohja (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla niin, että reunoille jää leivinpaperista muutama sentti lisää korkeutta kakun kohoamista varten. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunin keskitasossa noin tunnin ajan tai, kunnes tikulla kokeiltaessa siihen ei tartu taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä ja vetäytyä huolella, mielellään vaikka seuraavaan päivään.

3. Valmista kuorrute. Paloittele suklaat ja sulata vesihauteessa. Nosta suklaaseos jäähtymään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos voivaahtoon ja vatkaa käsivatkaimella tasaiseksi.

4. Leikkaa kakku neljään osaan. Kostuta kolme pohjalevyä maidolla ja levitä puolet kuorrutteesta kolmelle levylle. Nosta kuorrutetut kakkulevyt kerroksittain tarjoiluvadille, ja nosta päälle viimeinen kakkulevy. Kostuta kakun pinta lopulla maidolla. Levitä loput kuorrutteesta täytekakun päälle ja reunoille. Koristele suklaamoussetäytekakku esimerkiksi karamelleilla.

Vinkki: Kakun koristelu ja kakkukoristeet – katso parhaat ideat näyttävien juhlakakkujen viimeistelyyn

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy maukas raakasuklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamoussetäytekakku

Maikki

Hyvä jos sain leikattua kakun edes kahtia, tein kakun täysin ohjeen mukaisesti. Joku mättää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.