Suklaamoussetäytekakku
Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka katoaa nopeasti juhlavieraiden suihin. Vastustamaton suklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan tilanteen ja mielen mukaan suklaalastuilla tai juhlaan sopivilla karamelleilla, kuten suklaamunilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaamoussetäytekakku:
- 200 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 5 kpl kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- ½ dl maitoa
Kostutus:
- 1 ½ dl maitoa
täyte ja kuorrutus:
- 200 g maitosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
- 300 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl tomusokeria
koristeeksi
- esimerkiksi suklaalastuja, karamelleja tai suklaamunia
Valmistusohje
Suklaamoussetäytekakku leivotaan näin:
1. Sulata voi kattilassa. Nosta joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet munavaahdon joukkoon. Lisää suklaa-voiseos, ranskankerma ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Vuoraa kakkupohja (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla niin, että reunoille jää leivinpaperista muutama sentti lisää korkeutta kakun kohoamista varten. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunin keskitasossa noin tunnin ajan tai, kunnes tikulla kokeiltaessa siihen ei tartu taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä ja vetäytyä huolella, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
3. Valmista kuorrute. Paloittele suklaat ja sulata vesihauteessa. Nosta suklaaseos jäähtymään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos voivaahtoon ja vatkaa käsivatkaimella tasaiseksi.
4. Leikkaa kakku neljään osaan. Kostuta kolme pohjalevyä maidolla ja levitä puolet kuorrutteesta kolmelle levylle. Nosta kuorrutetut kakkulevyt kerroksittain tarjoiluvadille, ja nosta päälle viimeinen kakkulevy. Kostuta kakun pinta lopulla maidolla. Levitä loput kuorrutteesta täytekakun päälle ja reunoille. Koristele suklaamoussetäytekakku esimerkiksi karamelleilla.
Vinkki: Kakun koristelu ja kakkukoristeet – katso parhaat ideat näyttävien juhlakakkujen viimeistelyyn
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy maukas raakasuklaakakku
- joululeivonnaiset
- kakut
- kevään juhlat
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- rippijuhlat
- suklaa
- suklaakakut
- unelmien joulu
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Häät
- Joulu
- Juhlat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Suklaa
- Kasvis
- Leivonnaiset
- Makeat leivonnaiset
- Täytekakut
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaamoussetäytekakku
Hyvä jos sain leikattua kakun edes kahtia, tein kakun täysin ohjeen mukaisesti. Joku mättää