Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolakinuski-pavlova

Kinuskilla ja sormisuolalla maustetut marengit tarjoillaan päärynöiden, granaattiomenansiemenien ja ananaskirsikoiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Suolakinuski-pavlova, maeenkipohjat

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • ½ tl sitruunamehua
  • 2 ¼ dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ dl valmista kinuskikastiketta
  • ½ tl sormisuolaa

Suolakinuski-pavlova, hedelmätäyte

  • 2 dl kermaa
  • ½ prk (250 g) mascarponea
  • 1 carambola tai 2 viikunaa
  • 1 päärynä
  • 1 granaattiomena
  • 6 ananaskirsikkaa

Valmistusohje

Suolakinuski-pavlova tehdään helposti näin:

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sitruunamehu vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele 6 isoa marenkia pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi marenkien päälle kinuskia ja tee kinuskiin veitsellä kierteitä. Ripottele pintaan sormisuolaa.

2. Paista marenkia 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni. Anna marenkien kuivua uunin jäähtymisen ajan.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarponen joukkoon. Levitä täyte jäähtyneiden levyjen päälle.

4. Viimeistele suolakinuski-pavlova kinuskilla ja paloitelluilla hedelmillä ja granaattiomenansiemenillä.

Lisää herkullisia pavlovareseptejä: Pähkinäpavlova Suklainen vadelma-pavlovarulla Pienet pavlovat Ruoka.fi: Passionpavlova


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolakinuski-pavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.