Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Tässä vuohenjuustosalaatissa on kaikki kohdallaan. Se yhdistää vastustamattomalla tavalla suolaista ja makeaa, raikkaita kasviksia sekä täyteläistä vuohenjuustoa. Maukas syyssalaatti pitää sisällään kaikki sesongin parhaimmat kasvikset.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

  • 6 raitajuurta
  • vettä keittämiseen
  • pala purjoa tai 2 kevätsipulia
  • 1 rkl rasvaa paistamiseen
  • 5 dl kantarellejä tai muita sieniä
  • (kourallinen mangoldin tai paksoin lehtiä)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • valkopippuria
  • 500 g vuohenjuustoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 salaatin kerä
  • 1 dl saksan- tai cashewpähkinöitä
  • 6 luumua tai viikunaa tai 2 päärynää
  • 1 rkl öljyä
  • makeaa, viikunanmakuista Blaze-balsamiviinietikkaa
  • karkeaa suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Syksyinen vuohenjuustosalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese raitajuuret ja keitä tunti kuorineen suolattomassa vedessä.

2. Kuori ja lohko kypsät raitajuuret. Huuhdo ja silppua purjo ja sienet. Kuullota rasvassa. Ryöppää mangoldin lehdet kiehuvassa vedessä ja kasta kylmään veteen. Pane mangoldit sieni-sipuliseokseen. Mausta seos soijakastikkeella ja valkopippurilla.

3. Paista juusto öljytilkassa.

4. Peitä vadin pohja salaatinlehdillä. Kaada sieniseos keskelle ja asettele raitajuurilohkot vadille. Nosta juustoviipaleet salaatin päälle. Ripottele joukkoon pähkinöitä ja luumu-, viikuna- tai päärynäpaloja. Mausta öljyllä, makealla viinietikkakastikkeella sekä rouhitulla suolalla ja pippurilla.

Lue myös: Satokauden salaatti ei jätä kylmäksi – kokeile 5 herkullista reseptiä!

Lue myös Anna.fi: Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea


Kommentoi

Kommentoi juttua: Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.