Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taateli-kookospalat

Taatelikakku kuuluu ehdottomasti talven juhliin. Kookoskuorrutus sopii loistavasti sen pinnalle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Taateli-kookospalat:

  • 1 pkt (250 g) taateleita
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 4 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ tl soodaa

Kuorrutus:

  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Taateli-kookospalat leivotaan helposti näin:

1. Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi kulhoon. Kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita välillä ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne sekä taateliseos taikinaan.

3. Levitä taikina uunivuokaan (30 x 35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

4. Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää loput aineet ja kiehauta. Levitä kuorrutus kakkulevyn pinnalle, ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Taatelit kuuluvat jouluun:

joulustruudeli

Joulustruudeli

portviini-taatelikakku

Portviini-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku

Ruoka.fi: Terästetty taateli-omenakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taateli-kookospalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.