Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tarte tatin viikunoista

Tarte Tatin on omenapiirakkaklassikko, jonka voi tehdä myös päärynöistä tai tuoreista viikunoista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tarte tatin viikunoista, pohja

  • 400 g voi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
  • ½ dl sokeria (kaulimiseen)

Tarte tatin viikunoista, täyte

  • ½ dl erikoishienoa sokeria
  • ½ dl vettä, rommia tai konjakkia
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 1 dl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 50 g voita kuutioina
  • 6 tuoretta viikunaa paksuina viipaleina

Valmistusohje

Tarte tatin viikunoista leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ripottele leivinalustalle sokeria. Kauli taikina noin 5 mm:n paksuiseksi. Ota taikinalevystä neljä noin 11 cm:n pyöreää levyä.

2. Mittaa sokeri, vesi ja halkaistu vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet pieneen laakeaan pannuun. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Laske lämpötilaa ja kuumenna, kunnes seos ruskistuu. Poista vaniljatanko. Lisää siirappi tai hunaja ja voi. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos sakenee.

3. Jaa sokeriliemi neljään noin 10 senttiseen, voideltuun vuokaan. Jaa viikunapalat vuokiin. Nosta taikinalevyt viikunoiden päälle ja painele reunat viikunoiden alle. Pistele taikinakuori haarukalla.

4. Aseta vuoat pellille ja paista noin 25 minuuttia, kunnes taikinakuori saa väriä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Irroita reunoja veitsellä. Aseta vuoan päälle lautanen ja kumoa tortut varovasti. Tarjoa tarte tatin viikunoista jäätelön tai kermavaahdon kera.

Lisää reseptejä: Viikunaiset kuppikakut Kletzenbrot Ruoka.fi: Jouluinen viikunakakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarte tatin viikunoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.