Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku 

60+
min
12 annosta
yli 60 min
Tuhdin suklainen kakku on oikea makean ystävän unelma. Tumma suklaa maistuu sekä kakkupohjassa että kuorrutteessa, jolloin täyteläinen makumaailma on taattu.

Ainekset

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl sormisuolaa
1/2 dl kahvilikööriä

Vuokaan

voita
korppujauhoja

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl voita

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa vesihauteessa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaa-rasvaseokseen.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Nostele nokare valkuaisvaahtoa suklaaseoksen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos taikinaan. Lisää suola ja likööri. Sekoita tasaiseksi. Nostele taikinan joukkoon varovaisesti käännellen loput valkuaissokerivaahdosta.

3. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan. (22–24 cm). Paista uunissa noin 175 asteessa 45 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.

4. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrute tasaisesti kakun pinnalle. Anna jähmettyä.

Testaa myös näitä suklaakakkuja:
Suklaakakku
Suklaatäytekakku
Hedelmäinen suklaakakku
Ruoka.fi: Aito ranskalainen suklaakakku