Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täyteläinen suklaakakku

Tuhdin suklainen kakku on oikea makean ystävän unelma. Tumma suklaa maistuu sekä kakkupohjassa että kuorrutteessa, jolloin täyteläinen makumaailma on taattu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Täyteläinen suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl sormisuolaa
  • ½ dl kahvilikööriä

Vuokaan

  • voita
  • korppujauhoja

Kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Täyteläinen suklaakakku valmistuu näin:

1. Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa vesihauteessa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaa-rasvaseokseen.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Nostele nokare valkuaisvaahtoa suklaaseoksen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos taikinaan. Lisää suola ja likööri. Sekoita tasaiseksi. Nostele taikinan joukkoon varovaisesti käännellen loput valkuaissokerivaahdosta.

3. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan. (22–24 cm). Paista uunissa noin 175 asteessa 45 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.

4. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta täyteläinen suklaakakku tasaisesti sulatetulla suklaalla.  Anna suklaakakun  jähmettyä ennen tarjoamista.

Testaa myös näitä suklaakakkuja: Suklaakakku Suklaatäytekakku Hedelmäinen suklaakakku Ruoka.fi: Aito ranskalainen suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täyteläinen suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.