Täyteläinen suklaakakku
Tuhdin suklainen kakku on oikea makean ystävän unelma. Tumma suklaa maistuu sekä kakkupohjassa että kuorrutteessa, jolloin täyteläinen makumaailma on taattu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Täyteläinen suklaakakku
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl sormisuolaa
- ½ dl kahvilikööriä
Vuokaan
- voita
- korppujauhoja
Kuorrutus
- 200 g tummaa suklaata
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Täyteläinen suklaakakku valmistuu näin:
1. Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa vesihauteessa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaa-rasvaseokseen.
2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Nostele nokare valkuaisvaahtoa suklaaseoksen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos taikinaan. Lisää suola ja likööri. Sekoita tasaiseksi. Nostele taikinan joukkoon varovaisesti käännellen loput valkuaissokerivaahdosta.
3. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan. (22–24 cm). Paista uunissa noin 175 asteessa 45 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.
4. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta täyteläinen suklaakakku tasaisesti sulatetulla suklaalla. Anna suklaakakun jähmettyä ennen tarjoamista.
Testaa myös näitä suklaakakkuja: Suklaakakku Suklaatäytekakku Hedelmäinen suklaakakku Ruoka.fi: Aito ranskalainen suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täyteläinen suklaakakku