Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tertin kartanon yrttisokerikakku

Tertin kartanon joulukakku saa makua Tertin yrttimaustesokerista. Pientä terästystä kakkuun antaa sitruslikööri tai triple sec -likööri.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tertin kartanon yrttisokerikakku

  • 250 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 dl Tertin yrttimaustesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl sitruslikööriä tai triple sec -likööriä

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää likööri ja sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

2. Kaada taikina suurehkoon, huolellisesti voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

3. Paista Tertin kartanon yrttisokerikakku uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla tunnin ajan.

Katso lisää kakkureseptejä:

Jouluinen vehnäskakku

Hedelmäkakku

Lue myös Anna.fi: Jouluinen viikunakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tertin kartanon yrttisokerikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.