Tertin kartanon yrttisokerikakku
Tertin kartanon joulukakku saa makua Tertin yrttimaustesokerista. Pientä terästystä kakkuun antaa sitruslikööri tai triple sec -likööri.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Tertin kartanon yrttisokerikakku
- 250 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 1 dl Tertin yrttimaustesokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl sitruslikööriä tai triple sec -likööriä
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää likööri ja sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
2. Kaada taikina suurehkoon, huolellisesti voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
3. Paista Tertin kartanon yrttisokerikakku uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla tunnin ajan.
Katso lisää kakkureseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tertin kartanon yrttisokerikakku