Teriyakimarinoitu paahtopaisti
Teryakimarinoitu paahtopaisti on näyttävää juhlatarjottavaa. Lihasta tulee maukas ja murea, kun se marinoidaan kahteen kertaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Maidoton
Ainekset
Teriyakimarinoitu paahtopaisti
- noin 1,5 kg naudan paahtopaistia
Ensimmäinen marinadi
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua valkosipulirouhetta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Toinen marinadi
- ½ dl makeaa soijakastiketta
- 2 rkl mirinkastiketta
- 1 rkl ruokokidesokeria
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Paistamiseen
- öljyä
Pinnalle
- seesaminsiemeniä
- rucolasalaattia
Valmistusohje
Teriyakimarinoitu paahtopaisti valmistuu näin:
- Poista fileen pinnalta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Sivele lihan pintaan ensin puolet öljystä. Sekoita mausteet keskenään. Hiero mausteseos lihan pintaan. Nosta liha vahvaan pakastuspussiin ja valuta mukaan loppu öljy. Anna lihan maustua jääkapissa vuorokausi.
- Nosta filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Ruskista filee kevyesti öljytyllä pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja paina paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paahtopaistia 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää noin 55–57 astetta. Nosta filee uunista ja anna vetäytyä folion alla hetki.
- Sekoita toisen marinadin aineksia kulhossa, kunnes sokeri sulaa. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja valuta marinadi päälle. Anna paahtopaistin marinoitua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele teriyakimarinoitu paahtopaisti ripottelemalla päälle kevyesti paahdettuja seesaminsiemeniä ja rucolasalaattia ja tarjoile.
Kokeile myös muita maukkaita paisteja: Paahtopaisti Marinoitu paahtopaisti Ylikypsä naudanpaisti Katso myös Anna.fi: Paahtopaisti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Teriyakimarinoitu paahtopaisti
Siis kumpaa, paahtopaistia vai sisäfilettä?