Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tyrnisilakkavuoka

Tyrnisilakkavuoka saa uuden aromin tyrnimehusta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tyrni-silakkavuoka:

  • 600 g silakkafileitä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 1 maustekurkku
  • 1 rkl voita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, ruohosipulia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 rkl sokeritonta tyrnitäysmehua

Vuokaan

  • nokare rasvaa

Valmistusohje

1. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Mausta fileet. Kuori sipuli ja hienonna maustekurkun kanssa pienen pieneksi silpuksi. Kuullota sipuli-kurkkuseosta voissa pannulla hetki. Anna jäähtyä.

2. Nosta nokare jäähtynyttä kurkku-sipuliseosta ja hienonnettuja yrttejä jokaiselle silakkafileelle ja kääri fileet rullalle. Lado silakkarullat tiiviisti vieri viereen matalaan, voideltuun uunivuokaan.

3. Sekoita kerma ja tyrnitäysmehu ja valuta seos tasaisesti silakkarullien päälle. Kypsennä silakkavuokaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Lisää reseptejä: Silakkapihvit Silakkahampurilainen Ruoka.fi: Rapusilakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tyrnisilakkavuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.