Tyrnisilakkavuoka
Tyrnisilakkavuoka saa uuden aromin tyrnimehusta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Tyrni-silakkavuoka:
- 600 g silakkafileitä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 sipuli
- 1 maustekurkku
- 1 rkl voita
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, ruohosipulia
- 1 ½ dl kermaa
- 4 rkl sokeritonta tyrnitäysmehua
Vuokaan
- nokare rasvaa
Valmistusohje
1. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Mausta fileet. Kuori sipuli ja hienonna maustekurkun kanssa pienen pieneksi silpuksi. Kuullota sipuli-kurkkuseosta voissa pannulla hetki. Anna jäähtyä.
2. Nosta nokare jäähtynyttä kurkku-sipuliseosta ja hienonnettuja yrttejä jokaiselle silakkafileelle ja kääri fileet rullalle. Lado silakkarullat tiiviisti vieri viereen matalaan, voideltuun uunivuokaan.
3. Sekoita kerma ja tyrnitäysmehu ja valuta seos tasaisesti silakkarullien päälle. Kypsennä silakkavuokaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Lisää reseptejä: Silakkapihvit Silakkahampurilainen Ruoka.fi: Rapusilakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tyrnisilakkavuoka