Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelma-valkosuklaaskonssit

Olisiko vadelma-valkosuklaaskonssit tämän kesän leppoisien loma-aamujen tai brunssipöydän hitti? Skonssit ovat leipaisijan unelma, sillä ne eivät vaadi paljoa taitoa, mutta vievät silti kielen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Vadelma-valkosuklaaskonssit:

  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl pakastevadelmia

VOITELUUN

  • 1 dl maitoa

PINNALLE

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää kylmä voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää taikinan joukkoon rahka ja kanamuna, sekoita tasaiseksi. Leikkaa valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.

2. Nosta taikina jauhotetulle alustalle. Ripottele päälle valkosuklaarouhe ja jäiset vadelmat. Kääntele taikina kevyesti tasaiseksi ja painele muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Painele pyöreällä muotilla, esimerkiksi lasilla pyörylöitä. (6 cm). Nosta skonssit leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinnat maidolla.

3. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sirottele pintaan koristeeksi tomusokeria.

Lisää reseptejä:

Sitruunalla maustetut skonssit Juustoskonssit Englantilaiset teeleivät Ruoka.fi: Kookosskonssit

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaaskonssit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.