Valkosuklaa-hasselpähkinäleivokset
Rapeat hasselpähkinät ja täyteläinen valkosuklaakreemi tekevät leivoksista suussa sulavia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Hasselpähkinämarenki
- 4 kananmunanvalkuaista
- ripaus suolaa
- ¾ dl sokeria
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 100 g hasselpähkinäjauhetta
- 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
Täyte
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Hasselpähkinäpraliinikoristeet
- 1 dl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Valmistele ensin täyte. Paloittele valkosuklaa ja kuumenna kerma kattilassa. Siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Nosta valkosuklaaseos kelmulla peitettynä jääkaappiin vetäytymään 4 tunniksi.
2. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa valkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten, kunnes massa on kiiltävää. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe ja maissitärkkelysjauho. Lisää seos marenkimassan joukkoon varovaisesti nostellen.
3. Levitä marenkiseos leivinpaperoidulle uunipellille, kolmeksi levyksi. (10 x 28 cm). Paista uunissa 150 asteessa noin tunti. Anna kuivua ritilän päällä loppuun, kunnes valkosuklaaseos on vetäytynyt.
4. Valmista praliinikoristeet. Sulata ja paahda sokeri pannulla kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Nosta pannu syrjään ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja kokonaiset hasselpähkinät. Sekoita nopeasti ja valuta leivinpaperodiulle uunipellille. Jaa kahden lusikan avulla noin puolet pähkinöistä kolmen pähkinän koristeiksi. Anna kovettua. Säästä koristeet ja rouhi kovettunut levy rouheeksi.
5. Lisää valkosuklaaseoksen joukkoon tuorejuusto ja vaahdota tasaiseksi. Nostele yksi hasselpähkinälevy tarjoiluvadille ja levitä pinnalle valkosuklaakreemiä. Toista näin loput kerrokset.
6. Leikkaa levy kymmeneksi, tasakokoiseksi leivokseksi. Koristele leivokset hasselpähkinäkoristeilla ja praliinirouheella.
Herkkuja valkosuklaan ystäville: Valkosuklaamacaronit Appelsiini-valkosuklaakakku Valkosuklaakakku Ruoka.fi: Valkosuklaamuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-hasselpähkinäleivokset