Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-hasselpähkinäleivokset

Rapeat hasselpähkinät ja täyteläinen valkosuklaakreemi tekevät leivoksista suussa sulavia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Hasselpähkinämarenki

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • ripaus suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g hasselpähkinäjauhetta
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoja

Täyte

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Hasselpähkinäpraliinikoristeet

  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmistele ensin täyte. Paloittele valkosuklaa ja kuumenna kerma kattilassa. Siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Nosta valkosuklaaseos kelmulla peitettynä jääkaappiin vetäytymään 4 tunniksi.

2. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa valkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten, kunnes massa on kiiltävää. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe ja maissitärkkelysjauho. Lisää seos marenkimassan joukkoon varovaisesti nostellen.

3. Levitä marenkiseos leivinpaperoidulle uunipellille, kolmeksi levyksi. (10 x 28 cm). Paista uunissa 150 asteessa noin tunti. Anna kuivua ritilän päällä loppuun, kunnes valkosuklaaseos on vetäytynyt.

4. Valmista praliinikoristeet. Sulata ja paahda sokeri pannulla kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Nosta pannu syrjään ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja kokonaiset hasselpähkinät. Sekoita nopeasti ja valuta leivinpaperodiulle uunipellille. Jaa kahden lusikan avulla noin puolet pähkinöistä kolmen pähkinän koristeiksi. Anna kovettua. Säästä koristeet ja rouhi kovettunut levy rouheeksi.

5. Lisää valkosuklaaseoksen joukkoon tuorejuusto ja vaahdota tasaiseksi. Nostele yksi hasselpähkinälevy tarjoiluvadille ja levitä pinnalle valkosuklaakreemiä. Toista näin loput kerrokset.

6. Leikkaa levy kymmeneksi, tasakokoiseksi leivokseksi. Koristele leivokset hasselpähkinäkoristeilla ja praliinirouheella.

Herkkuja valkosuklaan ystäville: Valkosuklaamacaronit Appelsiini-valkosuklaakakku Valkosuklaakakku Ruoka.fi: Valkosuklaamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-hasselpähkinäleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.