Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaniljaiset possun posket

Possun posket ovat edullinen ruohonosa, josta syntyi Blonditiinan keittiössä suussasulavaa herkkua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 kg possun poskia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl Jamaican Jerk -mausteseosta

Lisäksi

  • 500 g salottisipuleita
  • 6-10 kpl valkosipulinkynsiä
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ½ vaniljatanko

Gremolata

  • 1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
  • ½ punasipuli
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ tl sormisuolaa
  • (valkosipulinkynsi)
  • 2-3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1.Poista possun poskista kalvot. Helpoiten se onnistuu pienellä veisellä. Työnnä veitsen kärki kalvon ja lihan väliin. Viillä kalvo lihasta irti. Pidä toisella kädellä kalvoa kireällä, niin sen irrottaminen sujuu helpommin. Myös poskilihaksen toisella puolella olevat, osin lihan sisälle menevät kalvot saat poistettua pienellä ja teräväkärkisellä veitsellä.

2. Kuori sipulit. ja valkosipulinkynnet.

3. Sekoita suola ja mausteseos vehnäjauhhoihin. Jauhota possunposket vehnäjauhoissa ja ota poskiin väri paistamalla ne pannulla voissa. Pane posket pataan.

4. Kuullota kokonaiset salottisipulit ja valkosipulinkynnet voissa. Lisää pannulle blassamico ja anna sen kiehahtaa. Lisää sulatetut sienet ja tomaattimurska. Mausta hunajalla, suolalla, chilillä ja pippurilla. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko. Kaada seos pataan possun poskien päälle.

5. Kypsennä ruokaa 150 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.

6. Valmista gremolata silppuamalla keskenään yrtit, sipuli ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja notkista tilkalla oliiviöljyä. Lisää valmiin ruoan pinnalle ennen tarjoilua.

7. Tarjoa posket keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljaiset possun posket

Sinun täytyy kommentoidaksesi.