Vihreä minestronekeitto
Vihreä minestronekeitto on sakea kasviskeitto, jonka kanssa tarjoillaan vihreää yrttikastiketta eli salsa verdeä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vihreä minestronekeitto
- ½ purjo
- 1 iso kesäkurpitsa
- 300 g parsakaalia
- 1 ruukku lehtikaalia
- 1 ½ l kasvislientä
- 200 g pakasteherneitä
Salsa verde
- 1-2 dl tuoretta basilikaa
- 1-2 dl tuoretta lehtipersiljaa
- 1 dl tuoretta minttua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl kapriksia
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Vihreä minestronekeitto tehdään näin.
1. Valmista ensin salsa verde. Hienonna yrtit karkeaksi silpuksi. Murskaa ja hienonna valkosipuli ja kaprikset. Sekoita yrtit mausteiden ja sitruunamehun kanssa ja sekoita oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.
2. Viipaloi purjo renkaiksi, huuhdo renkaat huolella ja valuta. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa pitkittäin. Leikkaa puolikkaat pitkittäin kolmeen osaan. Paloittele kesäkurpitsat. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele myös varsi. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja suikaloi lehdet.
3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja lisää joukkoon kasvikset. Anna kiehua 3 minuuttia. Lisää pakasteherneet ja keitä noin 4 minuuttia tai, kunnes parsakaalit ovat napakan pehmeitä. Tarjoa höyryävä vihreä minestronekeitto salsa verde -kastikkeen kera.
Vinkki: Ihanat kesäperunat syntyvät sekoittamalla maukas salsa verde -kastike lämpimien, uusien perunoiden joukkoon.
Kokeile myös muita vihreitä herkkuja: Kaali-pähkinäcaesar Bruschettat kesäkaalipestolla Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä Ruoka.fi: Vihreä yrttisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä minestronekeitto