Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vuohenjuusto-nyhtöleipä

Vuohenjuusto-nyhtöleipä sopii näyttäväksi pikniktarjottavaksi. Herkkuleivästä voi jokainen repäistä oman osansa ja nauttia vaikkapa salaatin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 maalaisleipä
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kuivattua Provencen yrttiseosta
  • 100 g vuohenmaito gruyèrejuustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä ruudukoksi niin, että viillot yltävät melkein pohjaan asti. 2. Purista valkosipulinkynsi pehmenneen voin joukkoon. Lisää joukkoon hienonnettu persilja, yrttiseos ja karkeaksi raastettu juusto. 3. Täytä leivän vaot täytteellä. Nosta leipä leivinpaperipalan päälle ja kääri leipä huolella alumiinifolioon. 4. Lämmitä grillissä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-nyhtöleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.