Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi
Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi tuovat tuulahduksen Japanista. Soijasta, mirinistä sekä sakesta sekoitettava marinadi antaa kanalle runsaasti makua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Kanavartaat:
- 600 g broilerifileetä
- ½ dl japanilaista soijakastiketta
- ½ dl mirin-riisiviiniä
- 2 rkl sakea tai kuivaa sherryä
- 1 rkl ruokokidesokeria
Avokado-wasabidippi
- ½ avokado
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl hienonnettua korianteria
- noin 2 rkl wasabitahnaa
- ½ limetin mehu
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Yakitori-kanavartaat ja avokadodippi valmistuvat näin helposti:
1. Leikkaa broilerifileet noin 2,5 cm levyisiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa soija, riisiviini, sake tai sherry ja sokeri. Nosta broilerisuikaleet kulhoon ja sekoita huolella. Peitä kulho kelmulla ja nosta maustumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli. 2. Lusikoi avokadosta hedelmäliha kulhoon ja soseuta haarukalla tasaiseksi. Lisää jogurtti, korianteri, wasabitahna, limetin mehu ja mausteet joukkoon. Sekoita huolella. Maista kastiketta ja lisää wasabitahnaa, jos haluat lisää potkua dippikastikkeeseen. Anna maustua viileässä hetken aikaa. 3. Valuta broilerifileet ja pistele liotettuihin puisiin tai metallisiin grillitikkuihin. Grillaa yakitori-kanavartaat molemmin puolin kypsiksi.
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tulistunut broileri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi