Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi

Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi tuovat tuulahduksen Japanista. Soijasta, mirinistä sekä sakesta sekoitettava marinadi antaa kanalle runsaasti makua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kanavartaat:

  • 600 g broilerifileetä
  • ½ dl japanilaista soijakastiketta
  • ½ dl mirin-riisiviiniä
  • 2 rkl sakea tai kuivaa sherryä
  • 1 rkl ruokokidesokeria

Avokado-wasabidippi

  • ½ avokado
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • noin 2 rkl wasabitahnaa
  • ½ limetin mehu
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Yakitori-kanavartaat ja avokadodippi valmistuvat näin helposti:

1. Leikkaa broilerifileet noin 2,5 cm levyisiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa soija, riisiviini, sake tai sherry ja sokeri. Nosta broilerisuikaleet kulhoon ja sekoita huolella. Peitä kulho kelmulla ja nosta maustumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli. 2. Lusikoi avokadosta hedelmäliha kulhoon ja soseuta haarukalla tasaiseksi. Lisää jogurtti, korianteri, wasabitahna, limetin mehu ja mausteet joukkoon. Sekoita huolella. Maista kastiketta ja lisää wasabitahnaa, jos haluat lisää potkua dippikastikkeeseen. Anna maustua viileässä hetken aikaa. 3. Valuta broilerifileet ja pistele liotettuihin puisiin tai metallisiin grillitikkuihin. Grillaa yakitori-kanavartaat molemmin puolin kypsiksi.

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tulistunut broileri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.