Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aasialaiset hot dogit

Aasialaiset hodarit ovat maukasta katuruokaa etnisellä vivahteella. Hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja jalapenosalsa. Voit leipoa briossisämpylät alusta alkaen itse tai oikaista kaupan valmiilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Hot dogit:

  • 10 hot dog -sämpylää
  • 10 raakaa bratwurst-makkaraa

Pikkelöity juuressalaatti

  • 2 porkkanaa
  • 100 g retikkaa
  • 2 rkl riisiviini- tai väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa

Jalopenosalsa

  • 0.5 dl jalapenoviipaleita
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 rkl hienonnettua korianteria

Lisäksi

  • sriracha-chilikastiketta

Valmistusohje

1. Valmista briossitaikinasta pitkulaiset hot dog -sämpylät. Valmista pikkelöity juuressalaatti. Kuori ja raasta porkkanat sekä retikka ohuiksi tikuiksi. Sekoita juuresten joukkoon vielä etikka ja mausteet. Anna maustua tarjoiluun saakka.

2. Nosta raakamakkarat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Hienonna jalapenoviipaleet ja kevätsipulinvarret. Sekoita ainekset korianterin ja oliiviöljyn kanssa.

3. Pistele makkaroihin hieman haarukalla reikiä ja paista pienessä öljytilkassa miedolla lämmöllä useasti käännellen noin 20 minuuttia kypsiksi.

4. Halkaise sämpylät ja paahda kevyesti kuivalla pannulla. Täytä hot dogit lämpimillä makkaroilla ja pikkelöidyllä juuressalaatilla. Nosta päälle jalopenosalsaa ja pursota hot dogien kastikkeeksi valmista sriracha-chilikastiketta.

Kokeile myös muita maukkaita katuruokareseptejä: Kanahampurilainen Possusliderit Japanilaiset hodarit Ruoka.fi: Hot dogit ja friteerattu sipuli

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aasialaiset hot dogit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.