Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Anjovislaatikko

Anjovislaatikko oli yksi Ainolan keittiön suosikkiruoista. Aino Sibelius huolehti Ainolassa ruokalistojen suunnittelusta ja pitkäaikainen keittäjä Helmi Vainikainen valmisti ruoat. Suomalaiset taiteilijat ovat rikastuttaneet ruokakulttuuriamme ja tuoneet matkoiltaan uusia ideoita suomalaiseen ruokapöytään. Tuusulan Rantatien taiteilijakodeissa, kuten Ainolassa arvostettiin hyvää kotiruokaa ja kestittiin paljon vieraita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Anjovislaatikko

  • 0.5 kg perunoita
  • 2 kpl sipulia
  • noin 100 g anjovisfileitä
  • 3-4 dl kermamaitoa tai kermaa
  • 1 rkl anjovislientä

pinnalle:

  • juustoraastetta tai rasvanokareita

Valmistusohje

Anjovislaatikko Ainolan tapaan valmistuu näin:

Anjovislaatikko syntyy helposti pakastealtaan valmiista peruna-sipulisekoituksesta.

  1. Kuori ja leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.
  2. Pane suikaleet laakeaan uunivuokaan. Lisää perunasuikaleiden joukkoon paloitellut anjovisfileet. Kaada vuokaan anjovisliemi ja 2 dl kermamaitoa.
  3. Kypsennä anjovislaatikko uunissa 200 asteen lämmössä.  Ruoka on kypsää 45-50 minuutissa. Lisää anjovisvuokaan loppu kermamaito kypsennyksen puolivälissä. Tarjoa anjovislaatikko tuoreen salaatin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakkalaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Anjovislaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.