Appelsiinitorttu
- Kasvis
Ainekset
torttupohja:
- 100 g voita
- 150 g mantelimassaa
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl vettä
täyte:
- 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
- 0.5 dl applesiinimehua
- 1 dl kuohukermaa
pinnalle:
- appelsiinilohkoja tai -viipaleita
- (ananaskirsikoita)
Valmistusohje
- Nypi taikina-ainekset tasaiseksi massaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Pistele taikinan pinta haarukalla. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
- Poista foliopanta ja anna tortun jäähtyä.
- Sekoita appelsiinimehu ja vaahdotettu kerma juuston joukkoon. Levitä täyte torttupohjalle ja peitä pinta appelsiinirenkailla tai kuorettomiksi leikatuilla lohkoilla. Pinnan voi viimeistellä appelsiinimehusta ja hyytelösokerista tehdyllä kiilteellä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinitorttu