Reseptit

Appelsiinitorttu

Ainekset

torttupohja:

  • 100 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
  • 0.5 dl applesiinimehua
  • 1 dl kuohukermaa

pinnalle:

  • appelsiinilohkoja tai -viipaleita
  • (ananaskirsikoita)

Valmistusohje

Appelsiinitorttu

  1. Nypi taikina-ainekset tasaiseksi massaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Pistele taikinan pinta haarukalla. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
  2. Poista foliopanta ja anna tortun jäähtyä.
  3. Sekoita appelsiinimehu ja vaahdotettu kerma juuston joukkoon. Levitä täyte torttupohjalle ja peitä pinta appelsiinirenkailla tai kuorettomiksi leikatuilla lohkoilla. Pinnan voi viimeistellä appelsiinimehusta ja hyytelösokerista tehdyllä kiilteellä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.