Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-kookoskakku

Gluteeniton banaani-kookoskakku saa makua valkosuklaasta. Kakun viimeistelee kookoshiutaleilla maustettu kermavaahto, jonka päälle voi lisätä valkosuklaalastuja ja kookoslastuja tai -hiutaleita.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Gluteeniton banaani-kookoskakku:

  • noin 180 g (2 pientä) banaania
  • 100 g voita
  • 150 g valkosuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl kookossokeria
  • 100 g (2 dl) mantelijauhetta
  • 40 g (1 dl) kookosjauhoa
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitallinen vaniljajauhetta

Valmistusohje

Gluteeniton banaani-kookoskakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele vuoka ja leivitä gluteenittomalla korppujauholla tai kookoshiutaleilla.

2. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi. Sulata valkosuklaa kuumassa voissa.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi-valkosuklaaseos banaanisoseeseen ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita banaaniseos varovasti munasokerivaahtoon.

4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa, suojaa leivinpaperilla.

5. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin irrotat sen vuoasta.

6. Koska banaani-kookoskakku on itsessään makea, vaahdotettu, makeuttamaton kermavaahto (kookoshiutaleilla maustettuna) riittää koristeeksi. Voit kakun lisätä pinnalle myös valkosuklaalastuja ja kookoslastuja- tai hiutaleita.

Ohje: Jaana Väänänen, Tampere

Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset

Anna.fi/ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-kookoskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.