Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chili-inkiväärilohi

Tuttu lohi saa chilistä ja limetistä uutta makua. Perunan voi maustaa vaihteeksi myös sitruunalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Chili-inkiväärilohi

  • 500 g lohta

kastike:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl thai-kalakastiketta
  • 1 rkl Sweet-Chili-kastiketta
  • ( 1 valkosipulinkynsi)
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

Chili-inkiväärilohi tehdään näin:

  1. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään.
  2. Lado kalapalat uunivuokaan ja levitä mausteseos pinnalle.
  3. Paahda kaloja uunin grillivastuksen alla 5-10 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Tarjoa chili-inkiväärilohi sitruunan raastetulla kuorella, sitruunamehutilkalla ja juoksevalla rasvalla maustetun perunasurvoksen ja valkosipuliöljyssä kypsennetyn pinaatin kanssa.

Lue myös Anna.fi/ruoka: Miso, teriyaki ja salvia – uutta makua uuniloheen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chili-inkiväärilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.