Chorizopiirakat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- 1.5 dl spelttijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
Täyte
- 150 g chorizo-makkaraa
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl pilkottua säilykepaprikaa
- 150 g ranskankermaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Chorizopiirakat ovat pieniä suolapaloja, jotka maistuvat illanistujaisten naposteltavana.
1. Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta piirakkataikina jääkaappiin tunniksi.
2. Pilko chorizomakkarat pieniksi paloiksi, kuori ja hienonna punasipuli. Paista ainekset yhdessä kevyesti pannulla. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmuna ja vesi.
3. Kauli piirakkataikina jauhotetulla leivonta-alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Painele levystä 16-18 halkaisijaltaan noin 8 cm:n kiekkoa. Nostele kiekot muffinipellin pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla piirakkapohjiin reikiä.
4. Jaa vuokiin chorizomakkarat, punasipuli ja paprikasilppu. Valuta päälle ranskankerma-munaseos. Paista chorizopiirakoita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Anna piirakoiden jäähtyä hetki ennen vuoista irrottamista.
Kokeile myös muita suolaisia piirakkareseptejä:
Sienipiirakat
Poropiirakka
Lohipiirakka
Ruoka.fi: Juures-juustopiiraat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chorizopiirakat