Reseptit

Dukkamaustettu nyhtöleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 1 rkl sokeria
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa

Lisäksi

  • 50 g pehmeää voita
  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta
  • 0.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. timjamia ja rosmariinia
  • 0.5 dl dukka-mausteseosta

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Dukkamaustettu nyhtöleipä

Dukkamaustettu nyhtöleipä maustetaan herkullisen pähkinäisellä dukka-mausteseoksella.

1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, sokeri ja puolet vehnä- jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vatkaa seosta muutama minuutti. Lisää loput jauhot, öljy ja suola ja vaivaa huolella noin 5 minuuttia kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä pinnalle ensin pehmeä voi. Ripottele päälle juustoraaste, yrtit ja mausteseos. Leikkaa levystä ruutuja (noin 10 x 10 cm) taikinapyörällä.

3. Voitele suorakaiteenmuotoinen, noin 1,5 litran leipävuoka nokareella voita. Nosta 3-4 taikinaruutua ensin päällekkäin pinoiksi. Nosta taikinapinot vuokaan pysty- suunnassa jonoon.

4. Peitä vuoka kelmulla ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele leivän pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista nyhtöleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Samettinen porkkanakeitto
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Porkkanahalva

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dukkamaustettu nyhtöleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.