Dukkamaustettu nyhtöleipä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2.5 dl maitoa
- 1 rkl sokeria
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
Lisäksi
- 50 g pehmeää voita
- 2 dl mozzarellajuustoraastetta
- 0.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. timjamia ja rosmariinia
- 0.5 dl dukka-mausteseosta
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Dukkamaustettu nyhtöleipä maustetaan herkullisen pähkinäisellä dukka-mausteseoksella.
1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, sokeri ja puolet vehnä- jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vatkaa seosta muutama minuutti. Lisää loput jauhot, öljy ja suola ja vaivaa huolella noin 5 minuuttia kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
2. Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä pinnalle ensin pehmeä voi. Ripottele päälle juustoraaste, yrtit ja mausteseos. Leikkaa levystä ruutuja (noin 10 x 10 cm) taikinapyörällä.
3. Voitele suorakaiteenmuotoinen, noin 1,5 litran leipävuoka nokareella voita. Nosta 3-4 taikinaruutua ensin päällekkäin pinoiksi. Nosta taikinapinot vuokaan pysty- suunnassa jonoon.
4. Peitä vuoka kelmulla ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele leivän pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista nyhtöleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Samettinen porkkanakeitto
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Porkkanahalva
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dukkamaustettu nyhtöleipä