Etiopialainen linssisalaatti (Miser salatta)
Etiopialainen linssisalaatti tehdään vihreistä linsseistä. Salaatti saa herkullisen maun chilistä, tomaatista ja hieman pikkelöityneestä sipulista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Etiopialainen linssisalaatti
- 2 ½ dl vihreitä linssejä
- noin 1 l vettä
- ½ vihreä paprika
- 2 tomaattia
kastike:
- 3-4 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 3 rkl öljyä
- 2 mietoa chiliä
- 1 dl hienonnettua kelta-, puna- tai salottisipulia
Valmistusohje
Etiopialainen linssisalaatti (Miser salatta) tehdään näin helposti:
- Keitä 2,5 dl linssejä pehmeiksi noin litrassa vettä. Kaada linssit siivilään ja anna keitinveden valua pois ja linssien jäähtyä.
- Huuhtele tomaatit ja vihreä paprika ja pilko ne.
- Tee kastike. Pese chili ja hienonna se pieneksi. Purista sitruunamehu. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon oliiviöljy ja sitruunamehu ja lisää joukkoon chili ja hienonnettu sipuli.
- Kaada linssit salaattiastiaan, lisää kulhoon tomaatit, vihreä paprika ja kastike. Sekoita hyvin. Etiopialainen linssisalaatti on parhaimmillaan, kun maut saavat tekeytyä hetken viileässä. Sipulit ja chilit tulevat säyseämmäksi, kun ne hieman pikkelöityvät kastikkeessa.
Vinkki: Salaattiin voi lisätä myös keitettyä porkkanaa siiivuina.
Lue myös: Miten linssejä käytetään? – poimi herkulliset ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Etiopialainen linssisalaatti (Miser salatta)