Gluteeniton suklaakakku
Gluteeniton suklaakakku on herkkusuun unelma. Kikherneet ja kananmunat tuovat rakennetta kakkuun. Kakun kruunaa kauden marjat tai hedelmät ja kermavaahto.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton suklaakakku:
- 250 g pilkottua tummaa suklaata
- 500 g kikherneitä (tölkitetyt käyvät mainiosti)
- 4 kananmunaa
- 150 g (vajaa 2 dl) sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- tomusokeria
Valmistusohje
Gluteeniton suklaakakku leivotaan näin:
1. Voitele kakkuvuoka (halk. noin 20 cm) ja leivitä gluteenittomilla korppujauhoilla.
2. Pilko suklaa kulhoon ja sulata mkroaaltouunissa, kunnes se on pehmeää ja sileää.
3. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita vielä hetki. Lisää sulatettu suklaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla.
4. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
5. Anna suklaakakun jäähtyä hetki. Sirottele kakun pinnalle siivilän läpi tomusokeria. Tarjoile gluteeniton suklaakakku kauden marjojen tai hedelmien kanssa. Halutessasi voit tarjota suklaakakun kanssa myös kermavaahtoa.
Ohje: Erika Sandell, Helsinki
Lue myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton suklaakakku
Paistolämpötila???
Paistolämpötila?????
Ilmeisesti riittää että pitää 40min kylmässä uunissa 😀
Mäkin kyl kyselisin sitä paistolämpötilaa 😉
”4. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.”