Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gratinoidut sinisimpukat

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

sinisimpukat

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vahvaa kasvislientä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • yrttikimppu (timjamia, persiljaa ja rakuunaa)

kuorrutus

  • 1 dl krutonkeja
  • 1 dl parmesaanijuustoraastettta
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja rakuunaa

Valmistusohje

Gratinoidut sinisimpukat valmistuvat helposti näin:Gratinoidut sinisimpukat

  1. Pese simpukat huolellisesti juuresharjalla. Kopauta avonaisia simpukoita. Jos kuori ei sulkeudu, heitä kuollut simpukka pois.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva pannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Mittaa joukkoon valkoviini ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää simpukat. Kypsennä kannen alla kymmenisen minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Heitä avatumattomat simpukat pois.
  3. Aseta simpukat uunipellille. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja lusikoi simpukoiden päälle. Nosta simpukat jääkaappiin ja viimeistele ennen vieraiden tuloa.
  4. Gratinoi simpukoita 250-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, kunnes juustomurun pinta on hieman ruskistunut. Nostele gratinoidut sinisimpukat tarjoiluvadille.
Gratinoidut sinisimpukat
Valkoviiniliemessä kypsyneen simpukan viimeistelee yrttikuorrutus. © Jorma Marstio

Lue myös: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

Lue myös Anna.fi: Näin teet sinisimpukat thaityyliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gratinoidut sinisimpukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.