Greippi-cheviche
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 300-400 g siika- tai lohifileetä
- 3 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 kevätsipulia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1-2 tl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl sitruunaöljyä
- 1 nippu korianteria
- 1 verigreippi tai Sweetie
- 2 avokadoa
- salaatti
Valmistusohje
- Valmistusaika 20 minuuttia.
- Marinoitumisaika 12 tuntia.
1. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
2. Raasta limeteistä kuori ja purista mehu. Lisää suola, halkaistut valkosipulinkynnet, silputtu kevätsipuli, rouhittu mustapippuri, chilikastike, öljy sekä silputtu korianteri. Kaada seos kalaviipaleille ja anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
3. Aseta annoslautasille salaatinlehtiä, kuutioitua avokadoa ja kalvottomaksi leikattuja greippilohkoja. Nosta päälle marinoitua kalaa. Tarjoa alkupalana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Greippi-cheviche