Grillatut fenkolit
Grillatut fenkolit ovat herkullinen sellaisenaan tai oiva lisäke kala-aterialle. Aniksen makuisesta salaattifenkolista saa kiehauttamalla, grillaamalla ja marinoimalla herkullisen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Grillatut fenkolit:
- 4 fenkolia
- vettä
- suolaa
Marinadi:
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl sitruunamehua
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- sitruunatimjamia
- 1 nippu silputtua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Halkaise fenkolit. Kiehauta vesi ja suola. Keitä fenkoleita viitisen minuuttia. Kaada lävikköön valumaan.
2. Sekoita marinadin ainekset.
3. Sivele fenkolit öljyllä ja paahda niitä grillissä tai parilapannulla. Nosta grillatut fenkolit astiaan. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan tai grillatun kalan kanssa.
Lue myös: Näin grillaat kasviksia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut fenkolit