Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäinen rapusalaatti

Hedelmäinen rapusalaatti on herkullinen kesäpäivän lounas. Mausteiset rapuvartaat voi grillin sijaan kypsentää myös uunissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rapukastike:

  • 3 rkl sitruunan makuista öljyä
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rouhittua mustapippuria
  • tilkka hunajaa
  • korianterin lehtiä
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl sweet chili -kastiketta
  • erilaisia lehtisalaatteja

rapuvartaat:

  • 500 g jättikatkaravunpyrstöjä

salaatti:

  • rucolan lehtiä
  • viinisuolaheinänlehtiä
  • vadelmia
  • tuoretta nektariinia tai persikkaa
  • (tai pakastettuja mangokuutioita)
  • cashew-pähkinöitä
  • punasipulirenkaita

Salaattikastike:

  • ½ dl neitsytoliivi-, rypsi- tai avokadoöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • (1 valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua tunti. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.

2. Työnnä ravut bambutikkuihin ja grillaa ne tai kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.

4. Valmista salaatti ja pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa rapujen kera.

  • Vinkki: Salaattikastiketta kannattaa tehdä pullollinen jääkaappiin seuraavia aterioita varten.

Katso myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet

Anna.fi/ruoka: Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen rapusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.