Helpot marjahyytelöt
Ainekset
Perusohje:
- 2 l marjoja
- 4 dl vettä
- 1 pkt hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
1. Mittaa marjat ja vesi kattilaan ja keitä niistä vahvaa mehua. Siivilöi mehu. Älä painele marjoja siivilöitäessä, jotta mehu pysyy kirkkaana. Mittaa, että mehua on 7½ dl, lisää tarvittaessa hieman vettä.
2. Kaada mehu puhtaaseen kattilaan. Lisää joukkoon hillomarmeladisokeri. Kuumenna hiljalleen, kunnes sokeri liukenee ja keitä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä.
3. Tee hyytelökoe (katso marmeladin valmistus). Kun seos hyytyy, jäähdytä hetken aikaa ja purkita.
- Vinkki! Voit valmistaa hyytelön myös valmiista mehusta (7 ½ dl).
MAUKKAAT HYYTELÖT:
- Kirsikkahyytelö: Valmista mehu kirsikoista ja lisää joukkoon pieni määrä rommia.
- Mustaherukkahyytelö: Valmista mehu mustaherukoista ja mausta tilkalla mustaherukkalikööriä.
- Lakkahyytelö: Valmista mehu lakoista ja mausta lakkaliköörillä.
- Karpalohyytelö: Valmista mehu karpaloista ja höystä tilkalla karpalolikööriä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot marjahyytelöt