Itämaiset lihapyörykät
Ainekset
- 750 g lampaan- tai karitsanjauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kanelia
- ½ tl chiliä
- 1 dl paprikajauhetta
- 1 ½ dl vihreitä oliiveja silputtuna
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
Lisäksi:
- 200 g halloumi-juustoa
Valmistusohje
Itämaiset lihapullat sopivat pikkunaposteltavaksi lämimänä ja kylmänä. Itämaiset lihapullat sopivat hyvin myös noutopöytään.
1. Silppua sipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota sipuli ja mausteet. Jäähdytä.
2. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnetut oliivit ja sipuliseos.
3. Jaa taikina noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Kuutioi halloumi ja pistä jokaiseen pullaan juustopala.
4. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
5. Pullat ovat hyviä sekä lämpiminä että kylminä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämaiset lihapyörykät