Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetyt kalarullat

Höyrytetyt kalarullat ovat kevyttä, helppoa ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Nämä kalarullat tehdään pienistä kalafileistä, esimerkiksi ahven-tai kuhafileistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Höyrytetyt kalarullat

  • 8-10 kpl pientä kalafileetä (400-600 g) ahventa, punakampelaa, siikaa, silakkaa tai kuhaa
  • 1 rs kevyttuorejuustoa
  • 4 kpl sitruunan lohkoja

Valmistusohje

Höyrytetyt kalarullat tehdään näin helposti:

Höyrytetyt kalarullat valmistuvat hetkessä. Kun kaipaat arkiruokaan kevennystä vaihda voissa paistaminen höyrytykseen. Tee kalarullat pienistä kalafileistä, esimerkiksi ahven-, kuha-, ja punakampelafileet sopivat tähän hyvin.Voit maustaa esimerkiksi näin:

  • punakampelafileet paprikalla ja a la creole-juustolla
  • kuhafileet valkopippurilla, tillillä ja valkosipulijuustolla
  • ahvenfileet sitruunapippurilla ja ruohosipulijuustolla
  1. Levitä kalafileille tuorejuustoa ja kiedo fileet rullalle tai paina kaksi fileetä vastakkain.
  2. Kypsennä kalarullia höyryssä, kala- tai kerroskattilassa muutaman minuutin ajan. Mikrossa neljä kalarullaa kypsyy 1 ,5-2 minuutissa.
  3. Tarkista kalarullien kypsyys ja jatka tarvittaessa vielä hetki kypsentämistä.
  4. Tarjoa kalarullat keitettyjen perunoiden ja yrttiporkkanoiden kanssa.

Kaipaatko lisää höyrytettyjen kalaruokien ohjeita? Kokeile vaikkapa höyrytettyjä ahvenfileitä.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Höyrytetyt kalapalmikot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetyt kalarullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.