Höyrytetyt kalarullat
Höyrytetyt kalarullat ovat kevyttä, helppoa ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Nämä kalarullat tehdään pienistä kalafileistä, esimerkiksi ahven-tai kuhafileistä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Höyrytetyt kalarullat
- 8-10 kpl pientä kalafileetä (400-600 g) ahventa, punakampelaa, siikaa, silakkaa tai kuhaa
- 1 rs kevyttuorejuustoa
- 4 kpl sitruunan lohkoja
Valmistusohje
Höyrytetyt kalarullat tehdään näin helposti:
Höyrytetyt kalarullat valmistuvat hetkessä. Kun kaipaat arkiruokaan kevennystä vaihda voissa paistaminen höyrytykseen. Tee kalarullat pienistä kalafileistä, esimerkiksi ahven-, kuha-, ja punakampelafileet sopivat tähän hyvin.Voit maustaa esimerkiksi näin:
- punakampelafileet paprikalla ja a la creole-juustolla
- kuhafileet valkopippurilla, tillillä ja valkosipulijuustolla
- ahvenfileet sitruunapippurilla ja ruohosipulijuustolla
- Levitä kalafileille tuorejuustoa ja kiedo fileet rullalle tai paina kaksi fileetä vastakkain.
- Kypsennä kalarullia höyryssä, kala- tai kerroskattilassa muutaman minuutin ajan. Mikrossa neljä kalarullaa kypsyy 1 ,5-2 minuutissa.
- Tarkista kalarullien kypsyys ja jatka tarvittaessa vielä hetki kypsentämistä.
- Tarjoa kalarullat keitettyjen perunoiden ja yrttiporkkanoiden kanssa.
Kaipaatko lisää höyrytettyjen kalaruokien ohjeita? Kokeile vaikkapa höyrytettyjä ahvenfileitä.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Höyrytetyt kalapalmikot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetyt kalarullat