Intialainen lammascurry
Intialainen lammascurry lämmittää mausteillaan! Tarjoa basmatiriisin, raitakastikkeen, masala-linssien, mangochutneyn ja intialaisen leivän kanssa.
Ainekset
- 600 g lampaanpaistia tai -lapaa
- 1 dl jogurttia
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl currytahnaa
- puolen sitruunan tai limetin mehu
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- 2 sipulia
- 1-2 tl valkosipulitahnaa
- 1-2 tl inkivääritahnaa
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- 200 g vihreitä papuja (pakaste)
- 1-2 dl kookosmaitoa
- (suolaa, pippuria)
- tuoretta korianteria tai persiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele lampaanliha parin sentin kuutioiksi. Sekoita jogurttiin öljy, currytahna ja sitrusmehu kulhossa, johon mahtuvat myös lihapalat. Anna lihapalojen maustua jogurttiseoksessa kahden tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista lampaanliha muutamassa erässä ja siirrä pataan. Lisää tomaattimurska ja vesi. Mausta currytahnalla. Hauduta ruokaa noin 20 minuuttia.
3. Kuori ja lohko pataan sipulit. Lisää valkosipuli- ja inkivääritahna. Kuori ja paloittele joukkoon porkkanat ja perunat. Lisää pavut ja kypsennä ruokaa noin 15 minuuttia.
4. Sekoita pataan lopuksi kookosmaito. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa curry- ja inkivääritahnaa, suolaa ja pippuria. Tarjoa basmatiriisin, raitakastikkeen, masala-linssien, mangochutneyn ja intialaisen leivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen lammascurry
Aivan ihana, useasti tehnyt ja menee kaikki aina heti 😋 suosittelen. Muutenkin pidän teidän resepteistä selkeiden ohjeiden takia ja ne onnistuu aina 😃