Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen hedelmäsalaatti

Itämainen hedelmäsalaatti sekoitetaan sitrushedelmistä, persimonista, granaattiomenasta ja viinirypäleistä. Taatelit antavat hedelmäsalaatille makeutta ja appelsiininkukkavedellä sekä ruusuvedellä maustettu kastike kruunaa raikkaan jälkiruoan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Itämainen hedelmäsalaatti:

  • 2 appelsiinia
  • 2 mandariinia
  • 2 persimonia
  • 1 granaattiomena
  • 8 taatelia
  • viinirypäleitä

Liemi

  • 2 ½ dl vettä
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tähtianista
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl applsiininkukkavettä
  • 1 tl ruusuvettä

Valmistusohje

Itämainen hedelmäsalaatti tehdään näin:

1. Valmista liemi. Keitä sokeria, anista ja vettä noin kymmenen minuuttia. Lisää muut ainekset liemeen ja anna jäähtyä. Poista anikset.

2. Kuori ja viipaloi hedelmät. Poista taateleista kivet. Asettele hedelmät tarjolle ja kaada liemi päälle. Annostele itämainen hedelmäsalaatti kauniisiin kulhoihin ja tarjoile vaikkapa jouluaterian päätteeksi.

Kokeile myös muita hedelmäisiä jälkiruokia: Aurinkoinen hedelmäsalaatti Helppo hedelmäjälkiruoka Marinoidut hedelmät

Lue myös Anna.fi: Marja-hedelmäsalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen hedelmäsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.