Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen salaatti

Voit syödä makean mausteisen nuudelikasvissekoituksen isoilta salaatinlehdiltä. Pyöräytä ainesosista esimerkiksi salaattiwrap helpottaaksesi syömistä!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Itämainen nuudelisalaatti:

  • 200 g nuudelia
  • 200 g ohuita, vihreitä papuja
  • 100 g pavun ituja
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • muutama miniluumutomaatti
  • 1 dl suolattuja cashewpähkinöitä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • sydänsalaatinlehtiä

thaikastike

  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl makeaa chilikastiketta
  • muutama tippa thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tl osterikastiketta
  • 2 kevätsipulinvartta
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valmista thaikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ryöppää pavut nopeasti ja jäähdytä kylmällä vedellä. Huuhdo pavun idut kylmällä vedellä.

3. Kuori ja raasta porkkanat suikaleiksi. Raasta kesäkurpitsa suikaleiksi. Halkaise tomaatit.

4. Kaada thaikastike nuudelien joukkoon. Lisää muut ainekset. Tarjoa sydänsalaatin lehdeltä.

 

Katso myös nämä ohjeet:

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Pähkinäinen voimasalaatti

Caesar-salaatti

Salaatti kambing

Keskiyön lammassalaatti

Aasialainen salaatti

Ruoka.fi: Aasialainen salaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.